CENTRES ESPECIALITZATS EN EL DESCANS

COIXINS

Català CA English EN Español ES

QUINS TIPUS DE COIXINS POTS TROBAR A DON RELAX?

Imprescindible per aconseguir un descans complet. El coixí adequat ha d’emplenar l’espai entre el matalàs i el coll aconseguint que la columna estigui tan recta com sigui possible. Cada postura en dormir requereix un coixí diferent pel que presentem una oferta variada per trobar aquella que s’ajusti al descans.

DUBTES FREQÜENTS SOBRE COIXINS

Tenir un bon descans cada nit és essencial per després gaudir d´un bon dia. Una mala nit et pot portar a estar de mal humor, a reaccionar més a poc a poc, a rendir menys a la feina oa tenir problemes de memòria o concentració. En un somni reparador influeixen tots els elements que componen el teu llit, entre ells el coixí.

La majoria de les persones tenen molt clar que comptar amb un bon matalàs és essencial per a un bon descans, però, de vegades es passen per alt altres elements igualment importants. Perquè no et passi, és imprescindible saber com triar un coixí per dormir.

Una cosa que has de tenir en compte és que a l’hora d’apostar per un coixí o per un altre és important valorar en quina posició sols dormir. D’aquesta qüestió dependrà el model que s’adapta millor a les teves necessitats.

Si acostumes a dormir de costat, el més important és que el coixí mantingui l’alineació de cap, coll i columna vertebral. D’aquesta manera, aconseguiràs que el teu cos descansi millor i mantenir una bona respiració.

El millor en aquest cas és un coixí de làtex i que sigui ergonòmic. A més, ha de comptar amb una fermesa mitjana, ja que si és alt el cap no estarà alineat amb el coll i la columna, mentre que si és tova, el cap s’enfonsarà i també es perdrà aquesta alineació.

Quan dorms de panxa enlaire, també cal aconseguir que el cap i la columna estiguin alineades. Per això, l’ideal és que l’alçada del coixí sigui d’uns 12 centímetres i que la fermesa sigui mitjana. Una altra opció són els coixins cervicals, que garanteixen un bon descans.

Pel que fa als materials, tens diferents opcions. Les d’escuma t’oferiran l’alçada que necessites per dormir bé, cosa que també passarà si apostes per les de fibra o les viscoelàstiques.

Si dorms de cap per avall, l’important és que et centris a l’alçada del coixí. El millor és que sigui d’uns 7 centímetres, bastant més baixa que si dorms de panxa enlaire.

Cal que tingui aquesta mesura perquè el coll no es corbi gaire i això provoqui dolors cervicals. A més, és bo que siguin models amb un farciment tou. Els coixins de fibra seran en aquest cas la millor opció.

També és important que t’asseguris que el coixí sigui transpirable i hipoalergènic. Pensa que en dormir de cap per avall la teva cara està en contacte amb el coixí tot el temps. Per això, has d’evitar que et pugui ocasionar algun tipus d’al·lèrgia, sobretot si ets especialment sensible a aquest problema.

Ara que ja coneixes els diferents tipus de coixins per dormir segons la teva postura, potser et preguntis si és possible també dormir sense coixí i, fins i tot, si pot ser preferible en alguns casos.

Potser després de veure l’important paper que juga el coixí a l’hora de mantenir una postura còmoda, pensis que la millor opció és fer-la servir sempre. Si és així, tens tota la raó, en termes generals resulta positiu dormir amb coixí, però, com passa sempre a la vida, hi ha excepcions.

Per a la majoria de les persones el coixí és la millor opció, ja que permet que cap, coll i esquena estiguin alineats. D’aquesta manera, s’evitaran molts dolors d’esquena, s’aconseguirà una circulació sanguínia millor i el descans serà òptim.

A més, si dorms de banda, no comptar amb coixins et perjudicarà, ja que no tindràs aquesta important alineació que ja hem comentat. Un altre aspecte important és que, si no dorms amb coixí, és possible que tinguis problemes fins i tot per fer bé la digestió.

El coixí està prohibit en el cas dels nadons i tampoc no s’aconsella per als nens petits. No oblidis que, si el teu fill s’hi acostuma a dormir, després serà difícil treure-li-la.

Dormir de cap per avall no és el més aconsellable, però si ho fas, i si tens un índex corporal per sobre de 25, no s’aconsella el coixí si el matalàs té una fermesa mitjana o alta.

Tampoc és necessària si la persona té l’esquena ampla i dorm de panxa enlaire, sempre que el matalàs tingui una fermesa mitjana. Per descomptat, hauràs de renunciar al coixí si el teu metge t’ho recomana per qualsevol raó.

Com veus, en termes generals és preferible comptar amb un coixí per dormir, excepte en els casos que hem esmentat.

Obrir xat
Hola, En què et podem ajudar?
Hola, 👋
En què et podem ajudar?